[:en]”Drinking is not equal Fishery”
Keep in mind that rules and limits on physical parameters, chemical and microbiological drinking water in the area the pisciculture are different standards. For example the ammonium in the potability have a limit of 5 mg / l, while in pisciculture have less than 0.05 mg / L. Chlorine limit is 2 mg / l in the drinking and 0.002 mg / l in field pisciculture. So are the other parameters with few exceptions. In conclusion, when we want to do analysis is of interest to know the extent and scale range of laboratory reagents used for the analysis.
|
Nr. Crt. |
CHEMICAL ANALYSIS |
Tariff |
|
1 |
(BOD5) 5 day |
78,0 |
|
2 |
(COD) |
24,5 |
|
3 |
Alkalinity |
35,0 |
|
4 |
Ammonia |
29,5 |
|
5 |
Ammonium |
34,0 |
|
6 |
Cadmium |
33,4 |
|
7 |
Calcium |
34,2 |
|
8 |
Chloride |
34,2 |
|
9 |
Copper |
38,0 |
|
10 |
Carbon dioxide |
31,9 |
|
11 |
Hardness |
23,8 |
|
12 |
Total iron ion |
32,2 |
|
13 |
Phosphates |
41,5 |
|
14 |
Hydrogen sulfide – Sulphides |
42,4 |
|
15 |
Magnesium |
20,6 |
|
16 |
Nitrates |
35,0 |
|
17 |
Nitrite |
37,2 |
|
18 |
Dissolved Oxygen |
24,5 |
|
19 |
Lead |
59,0 |
|
20 |
рН |
20,2 |
|
21 |
Potassium |
32,2 |
|
22 |
Sodium |
51,5 |
|
23 |
Suspended solids |
30,5 |
|
24 |
Sulphates |
51,0 |
|
25 |
Anionic Surfactants/td> |
50,0 |
|
26 |
Zinc |
31,0 |
|
Nr. Crt. |
PHYSICAL ANALYSIS |
Tariff |
|
1 |
Color |
10,0 |
|
2 |
Transparency – Turbidity |
11,6 |
|
Nr. Crt. |
BACTERIOLOGICAL ANALYSIS |
Tariff |
|
1 |
Determination of Heterotrophic Bacteria |
140,0 |
|
2 |
Determination of Nitrifying Bacteria |
186,0 |
|
3 |
Determination Denitrifying Bacteria |
205,0 |
Our laboratory offers the possibility of water quality analysis in the field of interest to pisciculture. For sturgeon do and the interpretation of these parameters. Laboratory consists of modern equipment Hach-Lange and it contains a unit DR 3900 Spectrophotometer with RFID technology, a DRB 200 digestion unit thermostat, incubator units Lovibond has termocult Selzur. All reagents are produced by Hach Lange with calibration done by the manufacturer. Sampling is done by our staff or the beneficiaries based on our instructions. We provide containers for sampling. We provide interpretation of results of analyzes based on intentional fish species.
To control water quality analysis in the field of pisciculture please contact us at email: daniel.tabacaru@ariap.ro or phone: +40724593613, Monday to Friday 11.00 – 19.00
[:ro]
“Potabilitate nu este egal Piscicultură”
Trebuie reţinut faptul că normele şi limitele admise la parametrii fizici, chimici şi microbiologici pentru apa în domeniul potabilitate şi cele din domeniul piscicultură sunt la standarde diferite. Ca exemplu la amoniu în domeniul potabilitate avem o limită admisă de 5 mg/l, pe când în piscicultura avem sub 0,05 mg/l. La Clor, spre exemplu, limita este de 2 mg/l în domeniul potabilitate şi 0,002 mg/l în domeniu piscicultură. La fel sunt şi ceilalţi parametrii cu mici excepţii. În concluzie : atunci când dorim să facem analize este de interes să ştim care este scala de măsura şi gama reactivilor folosiţi de laboratoarele de analiză.
Asigurăm recipientele pentru recoltarea de probe.
|
Nr. Crt. |
ANALIZE CHIMICE |
Tarif |
|
1 |
(BOD5) 5 zile |
78,0 |
|
2 |
(COD) |
24,5 |
|
3 |
Alcalinitate |
35,0 |
|
4 |
Amoniac |
29,5 |
|
5 |
Amoniu |
34,0 |
|
6 |
Cadmiu |
33,4 |
|
7 |
Calciu |
34,2 |
|
8 |
Cloruri |
34,2 |
|
9 |
Cupru |
38,0 |
|
10 |
Dioxid de Carbon |
31,9 |
|
11 |
Duritate |
23,8 |
|
12 |
Fier total ionic |
32,2 |
|
13 |
Fosfaţi |
41,5 |
|
14 |
Hidrogen sulfurat – Sulfuri |
42,4 |
|
15 |
Magneziu |
20,6 |
|
16 |
Nitraţi |
35,0 |
|
17 |
Nitriţi |
37,2 |
|
18 |
Oxigen Dizolvat |
24,5 |
|
19 |
Plumb |
59,0 |
|
20 |
рН |
20,2 |
|
21 |
Potasiu |
32,2 |
|
22 |
Sodiu |
51,5 |
|
23 |
Solide în suspensie |
30,5 |
|
24 |
Sulfaţi |
51,0 |
|
25 |
Surfactanţi Anionici |
50,0 |
|
26 |
Zinc |
31,0 |
|
Nr. Crt. |
ANALIZE FIZICE |
Tarif |
|
1 |
Culoare |
10,0 |
|
2 |
Transparenţa – Turbiditate |
11,6 |
|
Nr. Crt. |
ANALIZE BACTERIOLOGICE |
Tarif |
|
1 |
Determinare Bacterii Heterotrofe |
140,0 |
|
2 |
Determinare Bacterii Nitrificatoare |
186,0 |
|
3 |
Determinare Bacterii Denitrificatoare |
205,0 |
Laboratorul nostru vă oferă posibilitatea de a face analize de calitate a apei în domeniul de interes pentru piscicultură. Pentru sturionicultură facem şi interpretarea acestor parametrii. Laboratorul este compus din aparatură modernă Hach-Lange şi are în dotare o unitate DR 3900 Spectrofotometru, cu tehnologie RFID, o unitate termostat pentru digestie DRB 200, un incubator Lovibond, dotat cu unitati termocult Selzur. Toţi reactivii sunt produşi de Hach Lange având calibrarea făcută de către producător. Recoltarea probelor se face de către personalul nostru sau de către beneficiar pe baza instrucţiunilor noastre. Asigurăm interpretarea rezultatelor analizelor în funcţie de speciile intenţionate.
Pentru comanda de analize de calitate a apei în domeniul piscicultură vă rugăm să ne contactaţi prin email: daniel.tabacaru@ariap.ro sau la telefon: +40724593613 de luni până vineri 11.00 – 19.00[:]





