[:en]Analysis of water quality for aquaculture[:ro]Analize calitatea apei pentru piscicultura[:]

[:en]”Drinking is not equal Fishery”

Keep in mind that rules and limits on physical parameters, chemical and microbiological drinking water in the area the pisciculture are different standards. For example the ammonium in the potability have a limit of 5 mg / l, while in pisciculture have less than 0.05 mg / L. Chlorine limit is 2 mg / l in the drinking and 0.002 mg / l in field pisciculture. So are the other parameters with few exceptions. In conclusion, when we want to do analysis is of interest to know the extent and scale range of laboratory reagents used for the analysis.

Nr. Crt.

CHEMICAL ANALYSIS

Tariff

1

(BOD5) 5 day

78,0

2

(COD)

24,5

3

Alkalinity

35,0

4

Ammonia

29,5

5

Ammonium

34,0

6

Cadmium

33,4

7

Calcium

34,2

8

Chloride

34,2

9

Copper

38,0

10

Carbon dioxide

31,9

11

Hardness

23,8

12

Total iron ion

32,2

13

Phosphates

41,5

14

Hydrogen sulfide – Sulphides

42,4

15

Magnesium

20,6

16

Nitrates

35,0

17

Nitrite

37,2

18

Dissolved Oxygen

24,5

19

Lead

59,0

20

рН

20,2

21

Potassium

32,2

22

Sodium

51,5

23

Suspended solids

30,5

24

Sulphates

51,0

25

Anionic Surfactants/td>

50,0

26

Zinc

31,0

Nr. Crt.

PHYSICAL ANALYSIS

Tariff

1

Color

10,0

2

Transparency – Turbidity

11,6

Nr. Crt.

BACTERIOLOGICAL ANALYSIS

Tariff

1

Determination of Heterotrophic Bacteria

140,0

2

Determination of Nitrifying Bacteria

186,0

3

Determination Denitrifying Bacteria

205,0

Our laboratory offers the possibility of water quality analysis in the field of interest to pisciculture. For sturgeon do and the interpretation of these parameters. Laboratory consists of modern equipment Hach-Lange and it contains a unit DR 3900 Spectrophotometer with RFID technology, a DRB 200 digestion unit thermostat, incubator units Lovibond has termocult Selzur. All reagents are produced by Hach Lange with calibration done by the manufacturer. Sampling is done by our staff or the beneficiaries based on our instructions. We provide containers for sampling. We provide interpretation of results of analyzes based on intentional fish species.

5

4

3

2

1

To control water quality analysis in the field of pisciculture please contact us at email: daniel.tabacaru@ariap.ro or phone: +40724593613, Monday to Friday 11.00 – 19.00

[:ro]

“Potabilitate nu este egal Piscicultură”

Trebuie reţinut faptul că normele şi limitele admise la parametrii fizici, chimici şi microbiologici pentru apa în domeniul potabilitate şi cele din domeniul piscicultură sunt la standarde diferite. Ca exemplu la amoniu în domeniul potabilitate avem o limită admisă de 5 mg/l, pe când în piscicultura avem sub 0,05 mg/l. La Clor, spre exemplu, limita este de 2 mg/l în domeniul potabilitate şi 0,002 mg/l în domeniu piscicultură. La fel sunt şi ceilalţi parametrii cu mici excepţii. În concluzie : atunci când dorim să facem analize este de interes să ştim care este scala de măsura şi gama reactivilor folosiţi de laboratoarele de analiză.

Asigurăm recipientele pentru recoltarea de probe.

Nr. Crt.

ANALIZE CHIMICE

Tarif

1

(BOD5) 5 zile

78,0

2

(COD)

24,5

3

Alcalinitate

35,0

4

Amoniac

29,5

5

Amoniu

34,0

6

Cadmiu

33,4

7

Calciu

34,2

8

Cloruri

34,2

9

Cupru

38,0

10

Dioxid de Carbon

31,9

11

Duritate

23,8

12

Fier total ionic

32,2

13

Fosfaţi

41,5

14

Hidrogen sulfurat – Sulfuri

42,4

15

Magneziu

20,6

16

Nitraţi

35,0

17

Nitriţi

37,2

18

Oxigen Dizolvat

24,5

19

Plumb

59,0

20

рН

20,2

21

Potasiu

32,2

22

Sodiu

51,5

23

Solide în suspensie

30,5

24

Sulfaţi

51,0

25

Surfactanţi Anionici

50,0

26

Zinc

31,0

Nr. Crt.

ANALIZE FIZICE

Tarif

1

Culoare

10,0

2

Transparenţa – Turbiditate

11,6

Nr. Crt.

ANALIZE BACTERIOLOGICE

Tarif

1

Determinare Bacterii Heterotrofe

140,0

2

Determinare Bacterii Nitrificatoare

186,0

3

Determinare Bacterii Denitrificatoare

205,0

Laboratorul nostru vă oferă posibilitatea de a face analize de calitate a apei în domeniul de interes pentru piscicultură. Pentru sturionicultură facem şi interpretarea acestor parametrii. Laboratorul este compus din aparatură modernă Hach-Lange şi are în dotare o unitate DR 3900 Spectrofotometru, cu tehnologie RFID, o unitate termostat pentru digestie DRB 200, un incubator Lovibond, dotat cu unitati termocult Selzur. Toţi reactivii sunt produşi de Hach Lange având calibrarea făcută de către producător. Recoltarea probelor se face de către personalul nostru sau de către beneficiar pe baza instrucţiunilor noastre. Asigurăm interpretarea rezultatelor analizelor în funcţie de speciile intenţionate.

5421

Pentru comanda de analize de calitate a apei în domeniul piscicultură vă rugăm să ne contactaţi prin email: daniel.tabacaru@ariap.ro sau la telefon: +40724593613 de luni până vineri 11.00 – 19.00[:]

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top